Vážení zákazníci, nábytek vozíme zpravidla do 10 dnů - 3 týdnů.

Představení společnosti Benoble

 

V tomto našem článku vám blíže představíme naši společnost a zároveň se vám pokusíme i lehce přiblížit naši práci. Pokud vás zajímá dění v truhlářské dílně a co vše předchází výrobě kvalitního nábytku v industriálním stylu, například z dubového masivu, pak jste tu správně. 

 

Lehký dotek historie

Společnost Benoble působí na českém trhu již několik let. Její počátky sahají někdy do doby před rokem 2018, který by se dal považovat za pomyslný začátek existence společnosti Benoble tak, jak ji znáte dnes. Již více než 5 let pro vás vyrábíme kvalitní a raritní nábytek na míru, který se vyznačuje kvalitou, elegancí a jedinečným a nadčasovým designem industriálního stylu.

 

Kdo tvoří Benoble?

Naši společnost tvoří tři nadšení milovníci dřeva, kteří vždy toužili po tom, že jednoho dne budou se dřevem pracovat a práce s ním se pro ně stane více, než je pouhým koníčkem. Prvním z nich je Martin Štolc, který se zabývá designem a byl to právě on, kdo před lety přišel za svými kamarády, zbývajícími dvěma členy tohoto týmu, a navrhl jim, aby začali vyrábět designové stoly na míru. Mimo pozici designéra zastává také funkci truhláře při samotné výrobě, stará se o chod celé firmy a komunikaci s klienty.

Benoble_tym

Druhým členem týmu je pak Tomáš Kašpar, který má ve společnosti Benoble na starosti vše, co se týká dřeva. Tomáš je vášnivý milovník a sběratel dřeva, který již téměř 30 let sbírá a schraňuje kvalitní raritní kusy dřeva a dřevěných fošen. Tomáš například jezdí i na pilu a dohlíží na kvalitní a správné zpracování a rozřezání kmenů a pak pečlivě vybírá a skládá jednotlivé fošny, aby se jejich kresba doplňovala a perfektně ladila.  

Třetím a posledním členem je pak Ondřej Haislar, jenž je tím, kdo naše stoly nakonec vyrábí. Spolu s Martinem vykonává funkci truhláře a dané nápady a návrhy na jednotlivé stoly pak přetváří ve skutečnost. Jinými slovy řeší technickou stránku našich vyráběných stolů. 

 

Kde nás najdete?

Naše společnost má oficiální “sídlo společnosti” v Bludově na Šumpersku, avšak náš sklad, kam se naši zájemci mohou přijet podívat na jednotlivé stoly a kde jim je předvedeme, se nachází v Šumperku, na ulici Uničovská. 

Pokud vás některý z našich stolů zaujal, rozhodně neváhejte a ozvěte se nám. V případě vašeho zájmu vás mile rádi pozveme do našeho skladu, kde vám stoly nejen předvedeme, ale necháme vás i nasát atmosféru daného místa, nahlédnout do skladu a vybrat si z našich návrhů (nebo již hotových produktů) to, co se vám bude nejvíce líbit a vyhovovat vašim potřebám. 

Sklad na Uničovské ulici by se dal považovat za náš showroom, kde máme k dispozici opravdu nepřeberné množství kvalitních masivních desek a pokud si klient přijede prohlédnout nabídku, vždy máme připravené i potřebné druhy podnoží pro naše stoly. 

 

Proč zrovna industriální styl?

Nabídka a duch naší společnosti a výroby se nese především v industriálním stylu, nikoliv však výhradně. Na vaše přání jsme schopni a připraveni vyrobit pro vás i nábytek v jiném stylu a duchu, nicméně přednostně se zabýváme právě výrobou industriálních jídelních stolů. 

 

Co je to industriální styl

Co je to vlastně industriální styl? A jaké jsou jeho hlavní prvky? Industriální styl je v současné době dost skloňovaný pojem a je tomu proto, že aktuálně stojí v popředí zájmu společnosti a dle prognóz bytových designérů by se tato skutečnost v nejbližší době měnit neměla. Jednoduše řečeno, tento styl je IN, TOP, je o něj zájem a to nejen u nás, ale i v zahraničí. 

 

Hlavní prvky industriálního stylu

Jedná se o velmi těžkopádný styl, který se vyznačuje nezvyklými kombinacemi materiálů, především dřeva a kovu. Nábytek a, pokud jde o naši výrobu pak tedy, stoly v tomto stylu jsou středobodem daného prostoru. Ať už se jedná o danou místnost, celý váš domov, kuchyni, jídelnu, kancelář, či jakýkoliv jiný prostor. Stůl v tomto stylu je dominantním prvkem dané místnosti. Rozhodně se nedá říct, že by se jednalo o odlehčený prvek. Naopak. Jeho hlavním cílem je vzbudit pozornost každého, kdo se na něj podívá, ať už vaši, vaší návštěvy, rodiny, přátel, atd. 

 

Industrialni_nabytek_je_hlavnim_prvkem_prostoru_benoble_blog

Jedná se tedy o kombinaci různých materiálů, jak jsme již uvedli výše. Kvalitní a masivní dubové desky našich stolů opravdu velmi vkusně doplňujeme o naše designové kovové podnože. Tato kombinace dvou poměrně těžkých materiálů se ve výsledku odráží i na váze hotového produktu - naše masivní stoly jsou opravdu těžké, mnohdy váží i přes 100 kg. Díky tomu jsou naše stoly vysoce stabilní a klienti již mají obvykle zvolené místo, kde jejich nový stůl bude stál. My jim jej osobně dovezeme na místo, sestavíme jej a poskytneme i odborné poradenství, pokud jde o péči a manipulaci s daným jídelním, či konferenčním stolem. 

 

Naše přínosy industriálnímu stylu

Jak jsme již uvedli, industriální styl a produkty v něm vyrobené, jsou momentálně značně oblíbené jak v naší společnosti, tak i na celém světě. Našim výrobkům dodáváme nový rozměr a nový směr pomocí našich originálních kovových podnoží, které jsou dílem našeho designéra Martina. 

 

Dalším faktem, jež přispívá k tomu, že naše produkty jsou opravdu kvalitní a jedinečné, je používání vysoce raritního dubového řeziva. A to především pak u exkluzivních produktů z naší speciální kategorie Limited Edition. Máme v hlavě mnoho nápadů a nových myšlenek. Jednou z nich je například nápad na vytvoření křišťálové podnože k našim designovým jídelním stolům. Zůstaňte tedy s námi a sledujte nás například na našich sociálních sítích, aby vám v budoucnu neunikly naše novinky. 

 

Proč kov?

Pokud se ptáte, proč u našich stolů preferujeme právě kovové podnože, odpověď je jednoduchá: kov je kvalitní a stabilní materiál, který opravdu hodně vydrží. Kovové podnože jsou elegantní, odolné a především velmi pevné. Nepodléhají okolním vlivům, jako se tomu děje například u dřeva a jiných materiálů. Svaříte-li kov, ani časem nedojde ke změně jeho vlastností, jako se tomu stává u dřeva. 

 

Další druhy nábytku

Pro vás, naše klienty, máme v nabídce i realizaci na míru, tedy můžete si u nás objednat i jiné druhy nábytku, než jídelní, či konferenční stoly. Pro mnoho našich klientů jsme k jídelním stolům již vyráběli židle, aby se jim hodily a ladily jim s jejich designovým stolem. Jsme schopni vyrobit i komody, postele, lavice a další nábytek, nicméně stále platí, že středobodem naší práce jsou jídelní stoly a jejich výrobě se chceme věnovat přednostně. 

Výrobní proces vám přiblížíme v našem dalším blogovém článku. Nepropásněte jej!