Vážení zákazníci, nábytek vozíme zpravidla do 10 dnů - 3 týdnů.

Vše co potřebujete vědět o kulatých jídelních stolech

 

Dnes jsme si pro vás připravili článek, ve kterém se budeme věnovat kulatým jídelním stolům, popřípadě i kulatým konferenčním stolkům. Jaké jsou jejich hlavní výhody a mají například i nějaké nevýhody? Proč byste si jej měli pořídit a do jakého prostoru se budou hodit více? Pojďme se na to společně podívat. 

Srdce vašeho domova

Jídelní stůl je centrálním místem vaší domácnosti. Nescházíte se u něj jen při jídle s vaší rodinou, ale i při rodinných setkání, oslavách, apod. Nebo slouží k dětským hrám vašich ratolestí, či ke psaní úkolů. Pokud pracujete z domova a nedisponujete svou vlastní pracovnou, může se stát i místem, kde pracujete. Prostě obvykle bývá srdcem každé domácnosti

 

Na co dbát při výběru jídelního stolu?

Je tedy určitě vhodné, dát si při jeho výběru záležet a dbát na to, aby byl nejen pěkný, ale především funkční. Vhodný rozměr se v základu odvíjí od počtu členů dané domácnosti (kdy každý z přísedících by kolem sebe měl mít cca 60 cm prostoru na šířku, 40 cm na hloubku a ideální výška jídelního stolu by měla být cca 75 cm) a pokud jde o tvar stolu, jsou u nás častější obdélníkové nebo čtvercové jídelní stoly.

Je tomu tak hlavně z toho důvodu, že dříve se stavěly byty menších rozměrů a v kuchyni (i jiných prostorách, jako jsou jídelny, či obývací pokoje) nebylo dostatek místa pro velké jídelní stoly. Hranaté stoly totiž nevyžadují tolik místa, v případě potřeby je lze jednoduše přisunout ke stěně a nezaberou tolik prostoru v již tak malých kuchyních. 

 

Velký prostor doslova volá po kulatém stolu

Pokud ale máte dostatek prostoru, ať už proto, že bydlíte ve větším bytě a nebo v rodinném domě, určitě byste měli zvážit i možnost pořízení kulatého jídelního stolu. Je sice o něco méně tradiční a v českých domácnostech se s ním nesetkáte tak často, přesto v poslední době získává na oblibě, a to i navzdory tomu, že je pro něj potřeba výrazně více místa, než pro obdélníkové jídelní stoly. 

PXL_20221224_084441310

Hlavní výhody kulatého jídelního stolu

Nyní si uvedeme několik hlavních důvodů, které vás mohou inspirovat k tomu, abyste si pořídili kulatý jídelní stůl. Mezi jeho hlavní výhody bezesporu patří:

 

  • Rovnocenné postavení stolovníků - jako jednu z hlavních výhod uvedeme to, že všichni, kdo u tohoto stolu sedí, jsou na stejné úrovni. Dříve se do čela stolu usazovali důležité osoby, hlavy rodiny, vážení hosté apod. U kulatého jídelního stolu toto není možné a tím pádem si nemusíte lámat hlavu zasedacím pořádkem při vašich setkáních s rodinou, či přáteli, abyste někoho neurazili. Zároveň jsou všichni stejně vzdáleni od středu stolu a mají tak dostatek prostoru a komfortu. Rozhovory u něj vedené jsou tak mnohem příjemnější, jelikož na sebe všichni dokonale vidí a konverzace je o to snazší
  • Bezpečnost - o ní lze mluvit naprosto kdykoliv, především pak v domácnosti s malými dětmi, které se bezstarostně prohánějí po celém bytě. Abyste byli bez starostí i vy, zvolte kulatý jídelní stůl. Jeho kulatá stolová deska postrádá ostré rohy a hrany a vaše ratolesti budou ve větším bezpečí. Co si budeme povídat, i my dospělí to prostě někdy tak úplně “nevybereme” a pěkně do hrany stolu narazíme. 
  • Kulaté jídelní stoly zjemňují strohé linie - pokud ve vaší kuchyni, či jídelně, dominují strohé linie, ostré a pravoúhlé hrany, je kulatý jídelní stůl prvkem, který je dokáže zjemnit a zmírnit jejich strohost. Vnese tak do vašeho prostoru více jemnosti a útulnosti. Aktuální módní trendy se zaměřují na oblé a přirozené tvary. Pokud tedy toužíte po moderním a designovém bydlení, můžete si být jisti, že s kulatým jídelním stolem budete ladit se současnými interiérovými trendy, jelikož se dokonale hodí k jakémukoliv druhu nábytku.
  • Nečekaná návštěva vás nemůže zaskočit - další rozhodně velmi vítanou výhodou je to, že ke kulatému jídelnímu stolu usadíte poměrně hodně strávníků navíc. Budete až překvapeni tím, kolik hostů navíc se jich k němu vejde. Nečekaná početnější návštěva již nebude žádným problémem. Pokud navíc sáhnete po stole, který je rozkládací, zvládněte usadit ještě mnohem více stolovníků. 

 

Při výběru vhodného jídelního stolu nezapomeňte také promyslet, zda si pořídíte klasický stůl se čtyřmi nohami, nebo třeba elegantní stůl jen s jednou stolovou nohou uprostřed, který bude nejen designový, ale hlavně nebudete muset řešit, zda vám při sezení u něj nebudou jeho nohy zavazet. 

 

Kulaté jídelní stoly z naší nabídky

V naší nabídce máme také několik konferenčních stolků s kulatou stolovou deskou a též u nás najedete i jídelní stoly s kvalitní kulatou stolovou deskou a pevného dubového masivu. Nechte se inspirovat industriálním designem našich jídelních stolů a pořiďte si některý z našich unikátních, elegantních a designových jídelních stolů! Neváhejte nás kontaktovat, rádi vám naše jídelní stoly upravíme na přání a zodpovíme veškeré vaše dotazy.