Vážení zákazníci, nábytek vozíme zpravidla do 10 dnů - 3 týdnů.

Průvodce výběrem parametrů vašeho nového stolu

 

Vybrat si ten správný druh masivu může být leckdy poměrně obtížné. Stejně tak jako vhodnou úpravu, ať už se jedná o samotnou stolovou desku, či kovovou podnož daného jídelního stolu nebo konferenčního stolku. Pojďme si tedy společně rozebrat, co konkrétní položky, které naleznete v nabídce jednotlivých parametrů u našich produktů vlastně znamenají. 

Veškeré parametry volíte proto, že naše stoly (až na výjimky) nemáme skladem a vyrábíme je individuálně a na míru každému klientovi. Váš stůl bude proto vždy originálním kouskem, který jinde nenajdete.

Výběr stolu

Jako první si samozřejmě vyberte daný jídelní stůl nebo konferenční stolek. Výborně, první krok máte úspěšně za sebou. Nicméně abychom vám dodali výrobek, který bude splňovat veškeré vaše představy, potřebujeme se ještě doptat na několik drobností. Pod krátkým horním popisem každého stolu v naší nabídce máte k dispozici rolovací nabídku, kterou je potřeba naklikat, abychom vás nemuseli zpětně kontaktovat a na potřebné informace se dodatečně doptávat. 

textura_dreva_benoble

Velikost desky

Prvním údajem, který od vás potřebujeme znát, je velikost stolové desky. Přestože se tento údaj může zdát jasným, berte při jeho volbě v potaz veškeré důležité faktory, kterými jsou nejen velikost prostoru, kam jej hodláte umístit, ale také i to, abyste k němu pohodlně umístili i potřebný počet židlí. Menší velikosti jsou vhodné pro stísněné prostory panelákových kuchyní, naopak máte-li k dispozici větší prostor, můžete bez obav sáhnout i po některém z nabízených větších rozměrů. Pokud jde o rozměry, tak rozměry jídelních stolů začínají na 150 x 90 cm a končí kolem 250 x 100 cm. Úměrně požadované velikosti se pak zvyšuje i konečná cena vámi vybraného stolu.

Odstín dřeva

Dalším parametrem je pak odstín dřeva. Je pochopitelné, že jednotlivé druhy masivu se od sebe budou lišit v odstínu jejich dřeva. Nicméně pod tímto termínem se neskrývá výběr daného materiálu (tedy masivu), avšak jeho následná povrchová úprava. Máte na výběr z následujících možností:

Natural žlutý (ošetření olejem)

V nabídce naleznete bezpříplatkovou variantu natural žlutý (ošetření olejem) a jako druhá je zde pak volba transparentní lak - hladký. Pokud jde o první variantu, dřevo natíráme olejem, který je certifikovaný pro styk s potravinami. Můžete být tedy v klidu a nemusíte se obávat nevhodných látek. Při ošetření olejem je však potřeba dbát na vhodný způsob péče a takto ošetřené dřevo. Používání vhodných čisticích prostředků a otření do sucha jsou základem. Na pohled je dřevo po ošetření olejem matné a na dotek je mírně hrubší. Po aplikaci oleje získává dřevo lehký nádech do žluta. Po čase je vhodné takto ošetřená dřeva renovovat a nátěr obnovit.

Povrchova-uprava-dreva-benoble

Transparentní lak - hladký

Naproti tomu po ošetření lakem, který je taktéž certifikován pro styk s potravinami, zůstává povrch upravovaného dřeva v původní barvě daného masivu. Na dotek je takto ošetřené dřevo naprosto hladké a na pohled je, stejně jako při ošetření olejem, matné. Jedná se o nejodolnější povrchovou úpravu, kterou lze běžně omývat a ošetřovat klasickými přípravky. Pod vrstvu laku se nedostanou žádné nečistoty a nemusíte se bát nežádoucích koleček ani jiných problémů. Tato povrchová úprava je zpoplatněna a vyjde vás na 490,-

Odstín kovu

Pokud jde o parametr odstín kovu, zde si vybíráte vzhled kovové podnože pro váš nový stůl. Vzhledem myslíme povrchovou úpravu kovu, nikoliv její tvar. Máte na výběr ze dvou možností: a to bílou nebo černou barvu. Jak pro bílou variantu tak i pro tu černou používáme výhradně kvalitní práškové laky, které jsou dovezeny z Itálie. Černý práškový lak má matný odstín a je značen 9005 FS. Bílý lak je taktéž matného odstínu a nese označení 9016 MAT. Obě tyto varianty jsou zpoplatněny částkou 2.500,-

Okraj desky

A jako poslední si volíte, jak bude vypadat okraj, tedy hrana stolové desky vašeho nového jídelního stolu. Jelikož jsme si vědomi toho, že každý má jiné preference a líbí se mu něco jiného, nabízíme vám u většiny našich jídelní stolů hned tři možnosti, jak může okraj stolové desky vypadat. Těmito variantami jsou:

  • Rovný - varianta, kdy okraj stolové desky vámi vybraného stolu jednoduše zarovnáme do pravého úhlu, tedy tak jak bývá zvykem a standardem u většiny jídelních stolů. Tato varianta je bez příplatku.
  • Přírodní - okraj desky nebudeme zarovnávat - necháme jej v původním přírodním tvaru, tak jak jsme danou desku masivu v naší dílně uřízli. Díky tomu může váš stůl získat zajímavé tvary, které budou nepravidelné a budou vypadat zcela přírodně. Hranu pouze perfektně zbrousíme, abyste se nemuseli obávat žádných třísek. U této varianty si připlatíte pouze 150,- navíc k ceně vámi vybraného stolu.
  • Sražený úkos - třetí a poslední variantu úpravy hrany stolové desky jsme nazvali sraženým úkosem. Nejvýstižnější popis této varianty by byl asi takový, že jsme pro vás hranu desky zbrousili pod úhlem 60° a vy tak získáte zajímavý a originální způsob její úpravy. Jak sražený úkos vypadá si můžete prohlédnout na obrázku níže/výše. Tato varianta úpravy hrany stolové desky vás vyjde na 2.500,-.

Hrany banner

Dalším políčkem, pod výše uvedenými parametry, je pak možnost uvedení poznámky k vaší objednávce. Cokoliv, co byste si u vámi vybraného stolu mohli přát změnit, zlepšit, udělat jinak, nestandardním způsobem, či nenacházíte požadovanou variantu v naší nabídce, zapište do pole poznámka k objednávce. Budeme se vašim přáním a požadavkům neprodleně věnovat

A pochopitelně, pokud byste v průběhu objednávkového procesu nad čímkoliv váhali a nevěděli si rady, jak objednávku správně vytvořit, aby vše bylo k vaší naprosté spokojenosti, neváhejte se na nás obrátit, ať už písemně nebo telefonicky. Velmi rádi vám s čímkoliv pomůžeme a nebo za vás objednávku rovnou i vytvoříme. Jsme tu pro vás, tak se nám ozvěte.