Vážení zákazníci, nábytek vozíme zpravidla do 10 dnů - 3 týdnů.

Designové kovové podnože pro naše jídelní stoly

 

Dříve či později se snad každý člověk dostane do fáze, kdy má to potěšení zařizovat si vlastní bydlení. Pokud si chcete vytvořit opravdový domov, rozhodně byste se měli obklopit hlavně tím, co se vám líbí a v čem se dobře cítíte. Ať už se rozhodnete pro industriální, minimalistický nebo jiný styl bydlení, vždy byste měli při výběru vašeho nového nábytku zohledňovat nejen estetický vzhled, ale také jeho funkčnost.

Nábytek od truhláře

Pravdou je, že právě nábytek z truhlářské dílny je výrazně kvalitnější, než nábytek z obchodních řetězců, který bývá mnohdy vyráběn sériově. Kvalita je jedním z nejdůležitějších kritérií, neboť není nic horšího, než když se vám po pár letech nábytek rozpadne a vy se opět ocitnete před otázkou jaký si vybrat, aby byl tentokrát kvalitnější. 

Kovové prvky

Jak jsme tedy výše zmínili, nábytek z truhlářské dílny bývá obvykle mnohem vyšší kvality. Jednak proto, že truhlář si při práci s dřevem dává záležet, pak z toho důvodu, že používá kvalitní dřevo, zpravidla nějaký druh masivu, a v neposlední řadě, kombinuje dřevo s dalšími prvky, například kovem. 

Designove_kovove_podnoze_benoble_blog

Kvalitní designové podnože z kovu

Obdobně je tomu i v naší truhlářské dílně, kde pro vás z kovu vyrábíme podnože pro naše kvalitní jídelní a konferenční stoly. Naše stoly pro vás zhotovujeme výhradně z masivu nebo z raritního dřeva. Kombinace dřeva a kovu je jedním z hlavních prvků industriálního stylu. Kromě estetického charakteru má ještě další, neméně důležitý význam a tím je to, že dodává stolům na stabilitě a kvalitě. Kov je jedním z nejpevnějších prvků a podnože z něj vyrobené jsou kvalitní, stabilní, odolné a jen tak je něco nezničí. Podnože jsou ke stolům kvalitně připevněné a jen tak se nevyviklají, jako tomu může nastat u jiných (zpravidla dřevěných) podnoží u sériově vyráběných stolů. Kov navíc nepodléhá vlivům okolního prostředí a zachovává si své vlastnosti po celou dobu jeho užívání.

Váha podnoží

Další vlastnosti, kromě extrémní pevnosti a odolnosti, je pak váha našich kovových podnoží. Kovy jsou obecně spíše těžší materiály a díky tomu naše kvalitní stoly z masivu mohou v kombinaci s kovovou podnoží vážit i kolem 100 kg. Váhy se ale vůbec nemusíte obávat. Jednak je vám dovezeme až k vám domů a na vámi vybraném místě, kde si přejete váš nový stůl mít, vám jej vlastnoručně smontujeme. Zároveň spodní stranu podnože podlepujeme filcem, který usnadní případné posunutí vašeho stolu, například když jej budete potřebovat poposunout kvůli úklidu, apod. Filc zároveň chrání vaši podlahu před nechtěným poškrábáním. Vyšší váha stolu zabraňuje nechtěnému převážení a převrácení, což ocení především domácnosti s malými dětmi.

Designové podnože na míru

Na našem e-shopu naleznete ukázky naší práce, z nich si většinu můžete prohlédnou i v našem showroomu v Šumperku, kde si můžete vybrat z již navrhnutých podnoží. Pokud vás žádná z nich nezaujala, neváhejte nás kontaktovat a sdělit nám, jak byste si představovali, že by vaše ideální podnož měla vypadat. Vaše přání si vyslechneme a náš kolega Martin pro vás připraví několik návrhů (nejprve tužkou na papír a ty pak přenese do digitální podoby) a v momentě, kdy se dohodneme na finální podobě vámi zvolené podnože, přistoupíme k její výrobě. 

Inspirace na vzhled podnoží

Inspiraci a nápady na nové designy kovových podnoží čerpá Martin jednak z prostředí kolem sebe (například při stavbě základů jeho domu mu vnukli inspiraci na vzhled podnože kovové roxory, které nyní naleznete u našeho jídelního stolu Cross) a především se snaží vycházet co nejvíce z individuálních přání a požadavků každého jednotlivého klienta

kovova_podnoz_benoble_blog

Kovovýroba

Práce s kovem je oblastí, o kterou se stará náš kolega Ondřej. Kovové podnože pro vás osobně vyrobí, připraví, svaří, odmastí a zbaví nečistot. Takto kvalitně připravenou podnož pak odesíláme do naší partnerské lakovny, kde ji profesionálně práškují pomocí kvalitních práškových laků původem z Itálie. Nejčastěji je necháme za příplatek lakovat v černé nebo bílé barvě, avšak v případě zájmu klienta lze nechat podnož nalakovat i jiným odstínem, například tolik oblíbeným odstínem v barvě grafitu

Podnože budoucnosti?

Kovové podnože jsou designovými prvky, které patří k know how naší společnosti a na jejich vzhledu a kvalitě zpracování si opravdu zakládáme. Nicméně neusínáme na vavřínech a pohráváme si s dalšími myšlenkami a originálními nápady. Nejen na originální vzhled našich podnoží, ale také i na využití i jiných materiálů při jejich výrobě. Zabýváme se například myšlenkou na křišťálovou podnož. Zde však čelíme problémům s tím, že sklo je poměrně křehký materiál a proto je realizace tohoto nápadu zatím v plenkách, minimálně po technické stránce. Jelikož je však Česká republika známá svým křišťálem po celém světě, rádi bychom toho využili a tento prvek do naší výroby zakomponovali.

Závěrem

Naše designové podnože jsou vyráběné a navrhované na základě přání a představ vás, našich zákazníků a vždy jsou naprosto kvalitní, originální a perfektně propracované. Prohlédněte si naši nabídku na našich stránkách a kontaktujte nás, a to i když si nevyberete. Rádi vám navrhneme originální designovou podnož přesně podle vašich představ. Nechte nás proměnit vaše sny ve skutečnost a zažijte svůj sen!