Vážení zákazníci, nábytek vozíme zpravidla do 10 dnů - 3 týdnů.

Top produkty z kategorie jídelních stolů - jídelní stůl Cross

V naší truhlářské dílně pro vás denně vyrábíme originální a designové jídelní stoly nejen z dubového masivu. Naše jídelní stoly jsou vysoké kvality a vyrábíme je pro vás v současnosti tolik oblíbeném industriální stylu. Předností naší výroby je to, že každý jednotlivý stůl je originálem, který vždy přizpůsobujeme přáním potřebám a představám vás, našich klientů. Každý z vás, našich zákazníků, je totiž jedinečná osobnost s vlastním stylem a vkusem a proto má i individuální potřeby a tyto my se při naší práci snažíme naplňovat.

 

Jídelní stůl Cross

Jedním z nejprodávanějších stolů z naší aktuální nabídky je náš designový jídelní stůl Cross. Každá jednotlivá stolová deska tohoto jídelního stolu je vyrobena z kvalitních dubových fošen a kresba dřeva je to, co z každého kusu dělá originální kousek. 

 

Vznik jídelního stolu Cross

Dalším dominantním prvkem tohoto stolu je jeho kovová podnož, která má opravdu velmi zajímavý design. Kromě toho, že se jedná o podnož ve tvaru písmene “X” a nikoliv čtyři klasické stolové nohy, je na ní zajímavých ještě několik dalších věcí. Jednou z nich je to, že při jejím navrhování se náš designér Martin nechal inspirovat železnými roxory. Roxory jsou speciální druh kovových tyčí, které mají vroubkovaný povrch a jež se ve stavebnictví využívají ke zpevnění betonových základů a ke zvýšení jejich odolnosti. Inspiraci na vzhled této designové podnože mu vnukla právě probíhající stavba jeho rodinného domu.

jidleni_stul_cross_roxory_benoble_blog1

Parametry našeho stolu

Kromě již výše uvedeného je pak hlavní předností u našich jídelních stolů to, že vám jej přizpůsobíme na míru. Kromě vašich individuálních přání a požadavků, na než vždy důrazně dbáme, je zde několik dalších parametrů, z nichž si při výběru můžete zvolit ten, jenž se vám nejvíce zamlouvá. Tím prvním je pochopitelně samotný rozměr vašeho jídelního stolu.

 

Rozměry stolu Cross

Při výběru vhodné velikosti jídelní stolu je potřeba, abyste zvážili hned několik faktorů. Prvním a stěžejním faktorem je to, jak velký je prostor, v němž bude váš nový jídelní stůl stát. Kromě velikosti samotného místa, kterým může být vaše kuchyň, váš obývací pokoj, jídelna nebo jiné místo, nezapomeňte vzít v úvahu také to, aby vám kolem stolu zůstalo dostatek místa i pro jídelní židle

Druhým faktem je pak počet členů vaší domácnosti, kteří se budou u vašeho stolu pravidelně shromažďovat. Jako klasická velikost jídelního stolu pro 4 osoby se obvykle uvádí zhruba 160 x 100 cm, kdy při přepočtu na jednu osobu vychází prostor cca 80 x 45 cm. V naší nabídce rozměrů, v nichž pro vás můžeme naše jídelní stoly vyrobit, začínáme na rozměrech 150 x 90 cm. Znamená to tedy, že i u tohoto nejmenšího rozměru by měl mít každý člen klasické 4 členné rodiny dostatek osobního prostoru. Pokud je vaši rodina menši, nebo již nevyužijete kolik prostoru, neváhejte se na nás obrátit, určitě se dohodneme na rozměrech, které vám budou vyhovovat. Tématem vhodné velikosti stolů jsme se již zabývali v našem článku a Jak vybrat jídelní stůl.

Naše pomyslná tabulka velikostí našich jídelních pak končí rozměrem 250 x 100 cm. Tyto stoly jsou opravu již hodně náročné na prostor a málokdy se setkáváme s tím, že by bylo potřeba větších rozměrů, nicméně pokud byste měli zájem o ještě větší velikost, rozhodně se na nás neváhejte obrátit. Jen si vás dovolíme upozornit, že takovýto stůl je již značně těžký a případná manipulace s ním by byla dosti náročná

 

Odstín kovové podnože

Naše designové kovové podnože k jídelním stolům jsou našimi originálními nápady a jsou unikátní a neopakovatelné. Kromě standardních vlastností, tedy toho že jsou dokonale pevné, stabilní a toho, že dle vašich individuálních potřeb můžeme přizpůsobit jejich výšku vašim přáním, je zde ještě jedna věc, kterou si můžete u vaší podnože zvolit, a tou je její barevné provedení. Naše designové podnože pro vás necháváme profesionálně nalakovat v lakovně, tudíž máte jistotu kvalitně a profesionálně odvedené práce. Barevné odstíny, v nichž si je můžete zakoupit, jsou černý nebo bílý matný práškový lak. Pokud byste si přáli jiný odstín (například tolik populární antracit), zkuste se na nás obrátit a my se vám pokusíme individuálně vyhovět, pokud to bude v našich silách a možnostech. 

 

Okraj hrany vaší stolové desky

Dalším parametrem, který si při výběru vašeho jídelní stolu můžete zvolit, je okraj hrany jeho stolové desky. Na výběr máte hned z několika možností.

  • Rovný - u této varianty hranu stolové desky klasicky zarovnáme, tak jak je tomu běžné u většiny stolů při sériové výrobě.
  • Přírodní - zvolíte-li tuto variantu, ponecháme hranu u vaší stolové desky v tom tvaru, v jakém ji vytvořila příroda, pouze ji perfektně zabrousíme, abyste se nemuseli obávat nechtěných třísek, či jiných poranění během jejího používání.
  • Sražený úkos - tato varianta úpravy hrany stolové desky spočívá v tom, že ji zbrousíme v předem zvoleném úhlu. Obvykle se jedná o 60°, kdy nejostřejší úhel je u vrchního okraje stolové desky a nejtupější úhel je pak na spodní straně. 

jidelni_stul_cross_benoble_blog2

Povrchová úprava

Dalším parametrem, který si vybíráte u našich jídelních stolů, je pak povrchová úprava stolové desky. Zde vám nabízíme dvě varianty. První z nich je úprava s názvem natural, kdy vám stolovou desku ošetříme olejem. Používáme k ní jeden z aktuálně nejkvalitnějších a nejdražších olejů na trhu. 

Druhou možností je pak ošetření lakem, který je vysoce kvalitní, certifikovaný pro styk s potravinami, a který dovážíme speciálně z Itálie. Ošetření lakem je pro váš stůl lepší, jelikož je dřevo chráněno před vnějšími vlivy a nemůžete se tak obávat nechtěných koleček a nevzhledných map, které by na stole mohly vzniknout, pokud byste rozlité tekutiny ihned důkladně neutřeli. 

 

Výběr textury dřeva

Posledním parametrem, který si při objednávání vašeho stolu vybíráte, je textura použitého dřeva. Nabízí opět dvě možnosti: 

  • Rustikální - u této varianty vyrábíme stolové desky z prémiového řeziva, které je, kromě toho, že je vzácnejší a tím pádem i dražší, charakteristické také tím, že má propracovanější texturu dřeva. Jednoduše řečeno, na dané stolové desce naleznete mnohem výraznější kresbu, tedy mnohem více suků.
  • Standardní - tato varianta je vyráběna z “obyčejného “ masivu, přičemž slovem obyčejného myslíme to, že ve srovnání s rustikální variantou je kresba na dřevě méně propracovaná, tedy to, že na ní naleznete méně suků. 

 

Slovo na závěr

Náš jídelní stůl Cross není jen pouhým kusem obyčejného nábytku. Do každého našeho produktu vkládáme spoustu svého času energie a část nás samotných. Naše práce pro nás není jen zaměstnáním, je doslova naším posláním, což se odráží v kvalitně propracovanosti každého našeho jídelního stolu. 

Kontaktujte nás a svěřte se nám s vašimi sny a touhami. My se vám je pokusíme proměnit ve skutečnost a připravit pro vás přesně takový jídelní stůl, po jakém toužíte. Zároveň však budeme dbát na jeho dokonalou funkčnost a poradíme vám v místech a oblastech, kde sami tápete a nevíte, co by pro vás bylo vhodnější. 

Každý jednotlivý stůl je možné do určité míry přizpůsobit vašim potřebám, ať už se jedná o atypický rozměr, nestandardní výšku, speciální povrchovou úpravu nebo cokoliv jiného.

Splňte si své snahy o dokonalém jídelním stole! Nebo i o elegantním konferenční stolku, či pohodlné posteli. Jsme truhlářská dílna, která pro vás má připravenou službu s názvem Realizace na míru, v rámci níž jsme schopni pro vás vyrobit téměř cokoliv (pokud nám to matka příroda a zákony fyziky dovolí). 

Těšíme se na případnou spolupráci!